4 oct 2008

Un jardí japonès a Barcelona

Heu tingut mai la necessitat de buscar un lloc arrecerat, tranquil, ordenat, harmoniós, bell i calmat? Si és així i necessiteu relaxar la vista i l'esperit en un jardí japonès a Barcelona, ho podreu fer des de l'1 d'octubre fins al gener del 2009 a l'exposició Jardí Japonès. Azusa Kito, fundadora de l'empresa de decoració floral Hanamisuki i professora d’ikebana a Casa Àsia, ha inaugurat a la Sala TransÀsia de l'entitat una instal•lació efímera inspirada en l’ikebana que evoca el jardí tradicional japonès.

La professora Kito ha afegit tots els elements per a crear un espai de meditació per a entrar e
n comunió amb la pròpia naturalesa. Amb la combinació encertada de diferents elements vius i morts, com molsa, suro, bambú, pedres i terra, l'artista ha creat un jardí modèlic japonès, on es pregunta a la naturalesa com vol presentar la seva bellesa. "Així és com podem arribar a conèixer com som", segons Kito.

Kito s’inspira en els més típics jardins japonesos, el primer dels quals va sorgir durant l'era Heian (784-1185 d.C.), segons un art importat de la Xina. Hi ha parts del karesansui, el jardí zen sec i compost per pedres i sorra que simulen el moviment de l’aigua, i parts del rôji, espai natural que condueix al soan, l’espai tradicional on se celebren les cerimònies del te japonès.

L’exposició també recull un tros d’engawa, el típic passadís de les cases japoneses tradicionals. A través d’una porta corredissa japonesa, el visitant pot veure un televisor que passa contínuament imatges de jardins japonesos reals i es combina la sensació visual amb una d'auditiva en la forma de so de vent, aigua i ocells.

Unes sandàlies creades amb un adhesiu enganxat al terra suggereixen on és el millor lloc per al visitant per a contemplar la visió dels jardins més representatius del Japó,
com el Ryôanji o el Kokedera a Kyoto.

Un cop sigueu allà, tanqueu els ulls i respireu fons. Les aromes de les plantes se us ficaran per les narius i, molt possiblement, us ajudaran a buscar la tranquil·litat que busqueu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...