10 jun. 2008

Britain's got a new talent: George "Billy Elliott" Sampson

Encara que no se sintonitzi la ITV anglesa a Catalunya, ha estat fàcil seguir l'edició d'aquest any del programa Britain's Got Talent a través dels vídeos de YouTube. A la recerca d'un espectacle per a poder afegir al Royal Variety Performances que es representa anualment davant de membres de la Família Reial britànica, el programa britànic mostra cantants, gimnastes, ballarins, humoristes i tota mena de gent amb ganes d'actuar davant del públic i davant la monarquia fent allò que saben fer milllor.

L'any passat va ser la primera edició del programa i va guanyar l'ara famós Paul Potts, un venedor de mòbils aficionat a l'òpera que va deixar tothom meravellat en posar-se a cantar Nessum Dorma a l'escenari amb la perfecció d'un professional i la humilitat d'un aprenent. El programa va canviar la vida de Paul Potts, que no només va endur-se un premi de 100.000 £ i va poder actuar davant la reina Elisabet, sinó que va gravar un disc d'òpera que ha estat un èxit de vendes a gran part d'Europa i Estats Units.

Un programa com aquest et pot canviar la vida, i per això en l'edició actual és preocupant que l'hagi guanyat un nen de 14 anys. La final d'aquest any va ser el passat 31 de Maig i la va guanyar George Sampson, un ballarí de carrer que va entusiasmar al públic i als jutges, un Simon Cowell impressionat, una Amanda Holden ploranera i un Piers Morgan bocabadat.

Provinent d'una família humil de Warrington, Cheshire, George Sampson ja havia provat sort a l'edició de l'any passat, però no havia aconseguit arribar a les semifinals. En aquesta ocasió, gràcies a dues magnífiques coreografies, ha arribat fins a la final i ha guanyat.

Falta veure què farà una persona tan jove amb l'enorme quantitat de diners en què consisteix el premi (100.000 £). De moment ja ha dit que serviran per a pagar la hipoteca de la casa de la seva mare, i més endavant potser realitzar el somni d'anar de viatge a Los Angeles amb els seus amics. La vida de George Sampson pot estar resolta si gestiona bé el seu patrimoni i si sap treure profit de la seva fama. Per a això últim compta amb l'inestimable ajuda de Simon Cowell, el totpoderós mògul de l'especatcle i creador de Pop Idol, America's Got Talent i The X Factor. La companyia de música de Cowell, Syco, ja va ser l'encarregada de publicar el disc de Paul Potts l'any passat, i és d'esperar que passi a convertir-se en una cosa similar a un mànager per al jove Sampson. Ja es parla de contractar-lo com a ballarí de fons d'algun espectacle de Justin Timberlake o fins i tot de fer-ne una pel·lícula com la de Billy Elliott.

El futur de George Sampson sembla prometedor. Esperem que no ho espatlli la fama.

Per a aquells que estigueu interessats, aquí teniu la primera actuació de George Sampson, ballant "Rock this party":I l'actuació que li va fer valdre la victòria a l'edició 2008 de Britain's Got Talent, ballant una versió moderna de "Singing in the Rain", amb pluja artificial i tot:I per aquells que no ho vau veure l'any passat, el vídeo de la primera actuació de Paul Potts. És per a quedar-se amb la cara d'escepticisme d'en Piers Morgan i la cara de bocabadat d'en Simon Cowell, un especialista en la matèria d'òpera per ser el mànager i creador del grup "Il Divo". La reacció del públic és d'aquelles que emociona i posa la pell de gallina:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...