9 mar 2016

OSIRIS, DÉU D'EGIPTE al MUSEU EGIPCI

Avui dia 9 de març del 2016 s'ha inaugurat al Museu Egipci de Barcelona l'exposició temporal OSIRIS DÉU D'EGIPTE, L'ÉSSER QUE ROMAN PERFECTE. L'acte ha estat presidit pel Director del Museu Egipci, Jordi Clos, i per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El primer ha mencionar els més de vint anys del Museu i la creació recent de les dues sales del pis inferior del local, que permetrà poder exhibir una exposició temporal diferent cada sis mesos. Ada Colau, al seu torn, ha felicitat el Museu i la seva excel·lent gestió i sobretot tasca educativa, elogiant la vinculació amb les escoles.
La nova exposició es podrà veure fins el proper 30 de juny, i permet conèixer la figura del déu Osiris des del mite de rei primigeni d'Egipte fins a la seva institució com a déu de la resurrecció del seu politeisme. El seu mite és el creador de les mòmies, vencent el caos, el desordre i la mort. 
A través d'estatuetes, caixes, figures, inscripcions i sarcòfags, es traça l'origen de la llegenda fins a entendre el paper veritable d'un dels grans déus en la concepció de la cosmogonia de l'Antic Egipte. 
Ada Colau i Jordi Clos observant una estatueta d'Osiris

  

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...