21 sept 2014

Vols participar en un LLIBRE DE VIATGES?

Ets dels que els agrada escriure les seves experiències després d'un viatge?
Ara tens la possibilitat que un relat teu de les darreres vacances, l'últim viatge o la gran travessia de la teva vida es publiqui en un nou llibre col·laboratiu que reunirà els millors relats de viatge que l'editorial NOVA CASA EDITORIAL està preparant. Al seu blog demanen voluntaris que vulguin participar en el projecte i tinguin ganes de veure les seves paraules reproduïdes en paper.
De moment encara no hi ha data de sortida del llibre, però ja se'ls poden enviar els textos (entre 500 i 3.000 paraules).


Per a saber-ne més, llegeix aquesta informació present a la seva pàgina web.

Segons ells mateixos:

Viatjar és una experiència apassionant. Llegir i escriure també ho és. Nosaltres encetem ara el nostre viatge amb la paraula i hem pensat que t’agradaria participar.

Ben aviat publicarem els nostres primers llibres com a editorial independent i el que ens ve més de gust és crear una col·lecció d’experiències de viatge en català (una mancança que esperem cobrir amb dignitat). Per això cerquem la col·laboració de bloguers, escriptors i viatgers de tota mena que vulguin participar amb una o més experiències de viatge.
Triarem les millors experiències i en farem un llibre que presentarem oficialment en una llibreria especialitzada de Barcelona. Ens agradaria que vinguessis i t’hi convidarem, però sabem que potser seràs lluny!
Ens interessa focalitzar l’experiència sobre un territori o regió, fins i tot podria ser una ciutat. Si la teva experiència transcorre per diversos països, pots seleccionar una part.

Si vols algun consell que donen per a escollir els relats de viatge, aquí en tens uns quants:

No acostumem a llegir una experiència de viatge perquè ens expliquin com el viatger s’afaita, a no ser que ho faci amb la tapa d’una llauna de sardines. No ens interessa que avui de bon matí hagis esmorzat ous ferrats cuinats en el teu càmping-gas (llista detallada d’accions o diari personal) però sí que hagis hagut de recórrer 5km per poder-los comprar i sobretot com ens ho expliquis. La teva sensació és de desemparament? De solitud? O de victòria personal? Alterna les descripcions en detall amb resums, acceleracions en el desplaçament temporal o d’espai, desacceleracions i incisos sobre les idees preconcebudes, sensacions o la teva vida. Parla’ns en primera persona. Des de la teva subjectivitat. Però deixa que la realitat que t’envolta ens parli a través teu, que la gent i els llocs siguin els protagonistes de la teva història. Volem saber què pensen les persones, com viuen, què fan i com són amb tu. Volem saber quines olors té un lloc, si el soroll atabala o encalma. Ets en un mercat? Quines fruites s’hi venen? Beus cervesa, de quina marca i quin gust té? Cada acció que narra un viatger és una oportunitat per dibuixar un entorn i les peculiaritats del viatge, com per exemple descriure com és la persona que et ven el bitllet de tren. L’escriptura té més a veure amb mostrar coses que en explicar-les. El repte més important és que les accions que narris parlin per elles mateixes. Les explicacions haurien de ser afegits que la situació requereix. Pots incloure diàlegs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...