6 nov 2016

L'ÀRTIC, UN UNIVERS DESCONEGUT

El món dels inuit (els mal anomenats esquimals) és tan llunyà per a nosaltres que a part de les lliçons magistrals de les que podem gaudir de tant en tant amb en Francesc Bailón, l'únic antropòleg especialitzat en els inuit a Espanya, es fa difícil de poder assistir a d'altres activitats que també ens el facin conèixer.
El proper dimecres 9 de novembre a les 19h tindrem l'oportunitat d'aprofundir en el món dels inuit i de la seva vida a l'Àrtic amb la performance i xerrada interactiva que organitzen l'Ambaixada del Canadà, la Universitat de Barcelona i el Museu de Cultures del Món de Barcelona anomenada: 

L'ÀRTIC: UN UNIVERS DESCONEGUT A LA LLUM DE LES SEVES DONES, LES ARNAIT

LARTIC UN UNIVERS DESCONEGUT

Aaju Peter (activista i artista inuit) i Michèle Therrien (etnòloga), dialogaran sobre l'univers inuit en l'art, cultura, medi ambient, tradició, xamanisme especialment vist a través dels ulls de la dona, amb una performance que ja anuncien que deixarà embadalit al públic. 

Qui és Aaju Peter? És una activista i advocada inuit, nascuda el 1960 a Groenlàndia i que el 2012 va rebre l'Ordre del Canadà per la seva defensa dels drets dels indígenes del nord del Canadà. També és dissenyadora de peces de roba amb pell de foca i busca preservar les tradicions i llengua inuit.

Qui és Michèle Therrien? Antropòloga especialitzada en el món inuit, és professora a l'INALCO (Institut National des Langues et Civilisations Orientales).

Activitat: L'Àrtic, un univers desconegut a la llum de les seves dones, les Arnait
Data: 9/11/2016
Lloc: Museu de Cultures del Món, c/Montcada 12, Barcelona
Activitat gratuïta




  

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...