21 jun 2019

HAWAII a l'Escola d'Estiu del CIEMEN 2019

El proper divendres 12 de juliol participaré a l'Escola d'Estiu CIEMEN.
Juntament amb la periodista Majo Siscar participaré en la taula rodona "Emancipació nacional, construcció política i contradiccions: els casos dels pobles maies de Chiapas i del poble hawaià".
Parlaré de la pèrdua de la independència de HAWAII i com diferents grups a l'arxipèlag estan intentant aconseguir-la de nou. 

L'Escola d'Estiu del CIEMEN girarà aquest any entorn als drets col·lectius dels pobles, els feminismes i les diversitats. L’Escola se celebra entre els dies 1 i 12 de juliol, i compta amb un professorat format per una trentena d’especialistes del món acadèmic i associatiu.

L’Escola aborda les interseccions entre els drets col·lectius (sobretot, però no només, dels pobles) i els drets de les dones des d’una perspectiva històrica i de present, crítica i heterodoxa, i en clau de diversitat. El món modern i contemporani, configurat a partir de l’ascens i expansió del capitalisme sustentat sobre el patriarcat ja prèviament hegemònic, es configura en un context d’atac a moltes col·lectivitats, de no reconeixement dels seus drets i d’imposició de models uniformitzadors. Aquest procés, paradoxalment, té lloc en paral·lel amb l’ascens de l’humanisme i, posteriorment, de la il·lustració, i de les nocions de llibertat i progrés que hi són sovint associades, que en alguns casos són el germen de les resistències i contestacions que provaran de transformar-lo fins als nostres dies. En el marc d’aquesta modernitat ambivalent, doncs, sorgeixen i es mantenen múltiples situacions de vulneració de drets col·lectius i de les dones a tots els nivells, però també algunes escletxes des d’on es poden generar alternatives emancipadores. L’Escola mostra les claus d’aquest procés per afavorirne una millor comprensió, facilitar la interiorització de la vinculació entre unes vulneracions i altres i, també, contribuir a la cerca d’eines i mecanismes alternatius de resistència i transformació des dels drets dels pobles, els drets de les dones i els feminismes, amb mirades complementàries des d’àmbits diversos com l’ecologia, la llengua, les migracions, la música, l’economia o els moviments LGTBI. 


Us hi podeu apuntar demanant informació aquí
Elena Ferreiro secretaria@ciemen.cat - 93 444 38 00#eeciemen19


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...