5 feb 2014

Turisme animal responsable amb FAADA

Al proper viatge que facis vols entrar en una gàbia amb tigres domesticats per a abraçar-los? Vols nedar amb dofins? Un passeig en elefant?
L’ONG FAADA (Fundació per a l'Assessorament i Acció per a la Defensa dels Animals) ha creat una web especial per a que els viatgers que ens agrada interactuar amb els animals durant els nostres viatges prenguem consciència de com viuen aquests animals quan no hi ha turistes a prop.
A la web www.turismo-responsable.com es posa de manifest el perill que representa el turisme sobre la fauna local quan es tracta d’avistaments, compra de souvenirs, espectacles animals o fins i tot el consum de certs plats gastronòmics.
Si som conscients de l’impacte que com a viatgers podem tenir sobre els costums animals locals, potser podrem evitar l’extinció d’algunes espècies. A la web, s’expliquen alguns casos que fan posar els pèls de punta, com el temple tailandès on els visitants poden entrar a les gàbies dels tigres que en realitat estan tot el dia drogats. O podem conèixer el cas d’un centre de recuperació d’elefants que en realitat mostra espectacles amb animals orfes després que matessin els seus pares. O altres crueltats amb animals d’espectacle, com les cobres a qui es cus la boca a la Índia per a que no puguin mossegar al seu encantador.

A la web es menciona quines actuacions podem fer els viatgers per a assegurar que els animals que veiem en els nostres viatges estan ben cuidats i que les activitats que fem no comporten perill per a cap espècie.  A la vegada, també hi ha un llistat d’agències de viatges compromeses amb el respecte a la natura i que faran que, en el nostre proper viatge, l’experiència natural sigui, a més, inòcua per a nosaltres i per als animals.

2 comentarios:

  1. Glups! M'acuso d'haver donat de menjar a un coatí a Costa Rica i fer moxaines a una guineu a la Patagònia, i tots dos eren salvatges.
    Els altres, amb qui he tingut contacte físic, han estat en Centres de recuperació i els cuidadors em van deixar, esgotats per la meva insistència. No ho faré més!

    ResponderEliminar
  2. Mercè, el problema d'interactuar amb animals salvatges és que s'acostumen a la presència humana o fins i tot la busquen, amb els problemes de malalties que poden transmetre (o els podem transmetre), mossegades, pèrdua de llibertat, sobrepoblació,... A la fauna salvatge, millor observar-los només des de lluny! Si et serveix de consol, no ets l'única!

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...