4 jul 2012

APUNTS DE VIATGE: Bruges medieval a BÈLGICA

A l'APUNTS DE VIATGE de l'INCOOLTURA d'avui anirem a fer un passeig per la ciutat medieval de Bruges, a BÈLGICA. Ens hi acompanyes? 


Bruges, Belgium, Jordi Canal-Soler
Viatjar a Bruges és com retrocedir al passat. Durant l'edat mitjana, Bruges va ser una de les ciutats de la Lliga Hanseàtica que va créixer gràcies al teixit de la llana d'orígen anglès. La relació amb Anglaterra era tan gran que fins i tot hi van viure un parell de reis anglesos a l'exili, i s'hi va imprimir el primer llibre en llengua anglesa. 
Al 1309, els comerciants rics de la ciutat van crear la borsa de Bruges, considerada la més antiga del món. Amb el temps, la ciutat va caure en decadència a causa de la relació amb Anglaterra, mal vista pel govern francès posterior, i també per l’obstrucció del canal que conduïa les barques fins al mar. 
Pintor a Bruges, Belgium, Jordi Canal-Soler
A partir del segle XIX, però, la ciutat va ser descoberta com a un tresor amagat d'arquitectura medieval i la indústria del turisme la va convertir en una de les visites obligades quan es viatja a Bèlgica. No és estrany, doncs, que el centre històric sigui Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des del 2000.

Se li diu la Venècia del Nord, pels molts canals, però a diferència de la italiana, en aquesta en els canals únicament hi van barques de turistes, llargues i a motor, no altres tipus. 

Algunes coses que s'hi poden fer: passejar en barca pels canals; visitar el Museu Groeninge, amb una extensíssima col·lecció d'obres medievals, especialment de Hyeronimus Bosch i dels pintors flamencs del segle XV, entre ells Jan van Eyck, que va viure a la ciutat; entrar al Beateri i conèixer com vivien les beates que ajudaven a la gent necessitada; pujar a un molí de vent del segle XVIII i escoltar el carrilló de 47 campanes a la torre de Belfort, de 83 metres d’alçada. A més, si visitem la ciutat durant el maig, potser tenim l'ocasió de veure la Processó de la relíquia de la Santa Sang de Jesucrist, o podem veure-la a la basílica de la plaça de Burg
Amb bici, Bruges, Belgium, Jordi Canal-SolerSigui com sigui, no podríem tornar de Bruges sense haver tastat una de les seves cerveses més característiques, la Brugse Zot, o acompanyar-la amb un plat de moules frites (el plat més típic de tot Bèlgica). De postre és recomenable un un gofre. Segur que així marxarem de Bruges encara més entusiasmats...

Podeu escoltar el programa de ràdio a COOLTURAFM.
Per a més informació: www.jordicanal.com, www.visitbelgium.com



1 comentario:

  1. Qué post más interesante. Eso sí, la web www.visitbelgium.com no contiene información sobre Brujas. Para saber más, lo mejor es consultar www.flandes.net (también en catalán) o www.visitbruges.be
    Salutacions!!

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...