10 ene 2009

Tintín fa 80 anys

Avui fa vuitanta anys, a la revista juvenil belga Le Petit Vingtième, apareixia per primer cop una vinyeta còmica d’un reporter de curiositat insaciable, vestit amb pantalons de golf, pentinat amb un serrell alçat i acompanyat d’un terrier blanc. La vinyeta anava signada per un jove dibuixant amb el pseudònim d’Hergé.

Al llarg dels anys, Georges Remi, el pare de Tintín i Milú, dibuixaria en total 23 àlbums més que seguirien a aquell primer Tintín al País dels Soviets. A partir del segon àlbum (Tintín al Congo), Tintín ja seria en color i amb els trets diferenciadors perfectament definits. Al llarg de les aventures que el durien per tot el món, aniria coneixent molts companys de viatge que gaudeixen d’una fama gairebé tan gran com la seva: el Capità Haddock, els detectius Dupont i Dupond, el Professor Tornassol, la Castafiore,... Personatges que acompanyarien al reporter al llarg dels seus viatges pels Estats Units, Congo, Aràbia, Europa, Egipte, Xina, Perú i fins i tot la Lluna!

Amb vuitanta anys de vida, Tintín encara segueix jove i amb energia. Hergé morí el 1983 i des d’aleshores no s’ha creat cap altre àlbum, però més de 250 milions de còpies venudes dels 24 àlbums en una cinquantena de llengües donen testimoni que aquell jove reporter encara pot vendre. Arreu del món apareixen botigues dedicades exclusivament a vendre productes amb la seva imatge, i les seves aventures fins i tot han estat portades a la televisió i al cine amb dibuixos animats i persones de carn i ossos.

Segur que el 2010, quan aparegui la versió que Steven Spielberg i Peter Jackson en volen fer, la poderosa maquinària del marxandatge de Hollywood farà que la imatge de Tintín arribi a sortir-nos per les orelles, però per a un personatge creat ara fa 80 anys, segur que no hi ha res millor per a rebre un gran homenatge.

Per als fans de Tintín ja ens estarà bé. Jo encara diria més: Per molts anys!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...