28 nov 2012

APUNTS DE VIATGE: El Raffles de SINGAPURA l'APUNTS DE VIATGE de l'INCOOLTURA d'avui anirem a prendre'ns un Singapore Sling al Long Bar del Raffles Hotel de SINGAPUR. Ens hi acompanyes?
Singapur era una illa quasi despoblada, amb pocs pobles de pescadors, quan hi va arribar el 1819 Sir Stamford Raffles. Aquest soldat i mercader anglès va signar un acord amb un soltà local i va fundar la ciutat de Singapur per a controlar l'estret de Malacca. Així naixia una ciutat-estat que es convertiria en un dels països més rics del món. Illa, ciutat i estat, tota en un mateix espai de 710 quilòmetres quadrats.
Singapur és avui en dia una amalgama de cultures que es veu en els diferents barris de la ciutat: els tàmils de Little India, els britànics de la Zona Colonial, els malais musulmans de Kampong Glam o els xinesos del barri xinès. La seva cuina és una de les més diverses del món. 
Però si hi ha algun nom associat al món gastronòmic és sens dubte el Singapore Sling. És la beguda més famosa de la ciutat, i es va inventar al RAFFLES HOTEL, un dels referents hotelers de luxe asiàtic, a l'estil del MAJESTIC de Kuala Lumpur o el CONTINENTAL de Hong Kong. L'hotel el van fundar el 1887 els germans Sarkies, quatre armenis amb experiència hotelera. Van començar amb un petit bungalow i el 1915 ja era un edifici immens que ocupava tota una illa de cases, amb jardins, pòrtics i arcades. Representa el luxe oriental per excel·lència. Un sikh turbantat obre la porta de les limusines que hi arriben, i a les arcades al voltant de l'hotel hi ha botigues de luxe de Louis Vuitton, Tiffany,... Al seu moment, es considerava l’hotel més ric a l’Est de Suez, i és ple de llegendes, com aquella que assegura que un dia un tigre va entrar a l'hotel. Es va refugiar sota la taula de billar fins que un dels cambrers va agafar una escopeta i el va matar allà mateix. Diuen que va ser l'últim tigre de Singapur. 
Meet you at the Raffles era una expressió freqüent entre els viatgers dels creuers de la zona, i de fet, grans noms han passat per aquí: Jospeh Conrad, Rudyard Kipling, Noel Coward, Somerset Maugham, Charlie Chaplin i fins i tot Michael Jackson.
Al Long bar, al pis de dalt, serveixen els Singapore Slings, en una copa alta. És un còctel inventat el 1915 per Ngiam Tong Boon, un cambrer local, i porta ginebra, licor de cirera, Bénedictine, Cointreau, grenadina, suc de pinya i de llimona i unes gotes d’angostura. Amb un color rosa-vermell i un gust dolcet, és una beguda refinada (i cara) que va ser ideada al principi per a les dones. Ara el pren tothom. I tothom l'acompanya amb cacauets dels que serveixen al bar, d'aquells amb closca que s'han de pelar.
Hi ha una altra tradició al Raffles: menjar cacauets i llençar les pallofes al terra. 
No queda gaire bé, però si és tradició...

Per a més informació: www.jordicanal.com Podeu escoltar el programa de ràdio a
COOLTURAFM o prement sobre el link d'àudio: INCOOLTURA_RAFFLES_(SINGAPUR).mp3 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...