26 sept 2012

El rellotge de viatge 'ideal'


Sovint, a l’hora de viatjar, ens cal deixar de banda l’estètica i buscar una major funcionalitat en aquells elements que ens acompanyaran durant el viatge. 
El rellotge no n’és una excepció.
Tot i que hi hagi viatgers que prefereixin deixar-lo a casa cercant desconnectar d’una manera més clara de tot l’estrés que acumula al país d’origen, al viatger que vol ser puntual a l’estació o aeroport li cal un rellotge. I si és fiable millor.
Després de tenir-ne uns quants de diferents tipus, he arribat a la conclusió que el millor és un dels senzills models de Casio. Els seus avantatges són clars:
-són digitals: permeten veure bé els números, no cal donar-los corda i ni es retarden ni s’avancen
-tenen calendari automàtic: així no ens despistem del dia de la setmana on som
-són duradors: algunes bateries poden durar fins a 10 anys
-són resistents: suporten rigors de tota mena (fins i tot els he vist resistir una expedició al Pol Nord)
-són senzills i no atreuen l’atenció de la gent amb qui el viatger interactua (passen desaparcebuts). Sovint en països on el regateig és la base de la compra, el botiguer ens avaluarà el potencial per a exprimir-nos depenent del que portem a sobre.
-són prims i petits (21 g) i no molesten sobre el canell.
-són àgils per a canviar-ne l’hora, útil en el cas d’un viatge amb diferents fusos horaris.
-són de plàstic, que ni provoquen al·lèrgies, ni transmeten calor ni la corretja s’enganxa amb els pèls del braç (en els homes).
-i sobretot, són barats (entre 10 i 20 euros), cosa que significa que si el perdem (o l’hem de regalar a algun oficial de duanes que ens demani suborn...), no hi perdem tant.

Els desavantatges? El primer de tots és l'evident i que salta a la vista: és “cutre” i “old-fashioned”. Però la practicitat ben bé supera els inconvenients. 
Que no té brúixola? Cap problema, li comprem una d’aquelles petitones que es fixen a la corretja i ja el tenim ben encarat. 
Que no es pot submergir? Doncs en comprem un de més caret, que també n’hi ha de la mateixa marca.
I sinó, sempre es pot confiar en el sol...

1 comentario:

  1. El super Casio! Quin gran invent, 100% dacord amb tu, menys amb el desavantatge que és "old-fashioned" ja que si et fixes amb tota la gent "cool", ara es torna a portar, d'aquí 2 dies serà l'equivalent a les ulleres de pasta jajaja
    Ah, i son resistents a l'aigua i si no m'equivoco hi havia una versió que fins hi tot es podia submergir una mica! Espectacular jajaja
    Una abraçada
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...