23 mar 2012

Mexico Taxi Project

Ara que ja han passat les vacances de Nadal i que tenim a prop les de Setmana Santa, proliferen les campanyes d’anuncis de les diferents oficines de turisme del món per a promocionar els seus països respectius i captar turistes.
A Barcelona podem veure anuncis de Marroc que ens inciten amb el seu exotisme a vèncer la possible por de molts dels ciutadans que només senten a parlar del Marroc quan va acompanyat de paraula immigració.
Una reticència similar ha de superar l’oficina de turisme de Mèxic per a captar turistes dels Estats Units i el Canadà per aconseguir que vagin a visitar els seus “Veïns al Sud de la Frontera”. El nord-americà, procliu a exagerar o notar només els punts negatius de les coses, ha deixat de visitar Mèxic en massa des que va anar augmentant el grau de violència entre els diferents grups mafiosos del país. Les notícies americanes tendeixen a posar en relleu i donar èmfasi a les imatges de les matances entre criminals, sense indicar que, en realitat, l’índex de criminalitat i d’homicidis a Mèxic és molt inferior a països que es creuen segurs com Honduras o Brasil. Fins i tot a la ciutat de Washington hi ha més assassinats que a México D.F.
Per això, l’oficina de turisme de Mèxic ha engegat una campanya mediàtica per internet i televisió destinada a explicar, amb testimonis reals, la veritable situació tranquil·la del país. 
La podeu seguir a través del web: www.mexicotaxiproject.com
Mitjançant gravacions ocultes en l’interior de taxis, els passatgers de retorn de Mèxic als EUA són entrevistats pel taxista i acaben confessant la veritat: “no han tingut cap incidència i han passat unes meravelloses vacances”.
A tothom que li pregunten respòn: Hi tornaria.
De moment, la campanya ja serveix per a que molts americans hi comencin a anar...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...