10 jun 2008

Britain's got a new talent: George "Billy Elliott" Sampson

Encara que no se sintonitzi la ITV anglesa a Catalunya, ha estat fàcil seguir l'edició d'aquest any del programa Britain's Got Talent a través dels vídeos de YouTube. A la recerca d'un espectacle per a poder afegir al Royal Variety Performances que es representa anualment davant de membres de la Família Reial britànica, el programa britànic mostra cantants, gimnastes, ballarins, humoristes i tota mena de gent amb ganes d'actuar davant del públic i davant la monarquia fent allò que saben fer milllor.

L'any passat va ser la primera edició del programa i va guanyar l'ara famós Paul Potts, un venedor de mòbils aficionat a l'òpera que va deixar tothom meravellat en posar-se a cantar Nessum Dorma a l'escenari amb la perfecció d'un professional i la humilitat d'un aprenent. El programa va canviar la vida de Paul Potts, que no només va endur-se un premi de 100.000 £ i va poder actuar davant la reina Elisabet, sinó que va gravar un disc d'òpera que ha estat un èxit de vendes a gran part d'Europa i Estats Units.

Un programa com aquest et pot canviar la vida, i per això en l'edició actual és preocupant que l'hagi guanyat un nen de 14 anys. La final d'aquest any va ser el passat 31 de Maig i la va guanyar George Sampson, un ballarí de carrer que va entusiasmar al públic i als jutges, un Simon Cowell impressionat, una Amanda Holden ploranera i un Piers Morgan bocabadat.

Provinent d'una família humil de Warrington, Cheshire, George Sampson ja havia provat sort a l'edició de l'any passat, però no havia aconseguit arribar a les semifinals. En aquesta ocasió, gràcies a dues magnífiques coreografies, ha arribat fins a la final i ha guanyat.

Falta veure què farà una persona tan jove amb l'enorme quantitat de diners en què consisteix el premi (100.000 £). De moment ja ha dit que serviran per a pagar la hipoteca de la casa de la seva mare, i més endavant potser realitzar el somni d'anar de viatge a Los Angeles amb els seus amics. La vida de George Sampson pot estar resolta si gestiona bé el seu patrimoni i si sap treure profit de la seva fama. Per a això últim compta amb l'inestimable ajuda de Simon Cowell, el totpoderós mògul de l'especatcle i creador de Pop Idol, America's Got Talent i The X Factor. La companyia de música de Cowell, Syco, ja va ser l'encarregada de publicar el disc de Paul Potts l'any passat, i és d'esperar que passi a convertir-se en una cosa similar a un mànager per al jove Sampson. Ja es parla de contractar-lo com a ballarí de fons d'algun espectacle de Justin Timberlake o fins i tot de fer-ne una pel·lícula com la de Billy Elliott.

El futur de George Sampson sembla prometedor. Esperem que no ho espatlli la fama.

Per a aquells que estigueu interessats, aquí teniu la primera actuació de George Sampson, ballant "Rock this party":



I l'actuació que li va fer valdre la victòria a l'edició 2008 de Britain's Got Talent, ballant una versió moderna de "Singing in the Rain", amb pluja artificial i tot:



I per aquells que no ho vau veure l'any passat, el vídeo de la primera actuació de Paul Potts. És per a quedar-se amb la cara d'escepticisme d'en Piers Morgan i la cara de bocabadat d'en Simon Cowell, un especialista en la matèria d'òpera per ser el mànager i creador del grup "Il Divo". La reacció del públic és d'aquelles que emociona i posa la pell de gallina:

2 comentarios:

  1. Hola de nou!

    M'ha fet gracia aquest post perque jo veig aquest show moltes vegades. Vaig llegir que el nano aquest que comentes podria tenir problemes a les cames si continua ballant. No sé si tu també has sentit quelcom al respecte.

    Salutacions!

    ResponderEliminar
  2. Doncs no ho he sentit ni llegit. Serà que com que el ball és tan enèrgic i encara ha de créixer no li convé... Ho miraré i ho posaré en un altre article com a desavantatges de l'street dancing...

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...