24 jun 2008

L'estrella de Cheeta es torna a escapar

Aquest any tampoc serà l'any de la Cheeta. S'acaba d'anunciar la llista dels actors que obtindran una estrella aquest any a la Walk of Fame de Hollywood. Entre ells hi ha Hugh Jackman, Ben Kingsley, Village People i fins i tot la Campaneta de Peter Pan. Però no hi figura la mona Cheeta, a qui per setena vegada havien inscrit a la llista de candidats.

La mona Cheeta, la companya inseparable de Tarzán des de les pel·lícules en blanc i negre, acaba de fer 76 anys, i els seus cuidadors del santuari per a ximpanzès de Palm Springs han obert una pàgina web per tal que la gent hi pugui donar el seu suport per tal que la Hollywood Chamber of Commerce l'esculli finalment el 2009, abans que pugui morir. I és que la mona Cheeta està considerada com el primat no humà més vell mai registrat, i la seva avançada edat fa que hagi d'estar cuidada constantment.

De tots els animals que han actuat a Hollywood, sens dubte el ximpanzè Cheeta és un dels que més es recorden. Potser la gent haurà oblidat com es deia la companya del Tarzán (es deia Jane, per a aquells que no ho recordin), o com es deia el fill de la parella (Boy, per cert), però segur que ningú ha oblidat que la mona es deia Cheeta.

És hora, doncs, que s'honori no només a la Cheeta en particular, sinó a tots els ximpanzès que, més o menys forçats, han hagut d'actuar al cinema. Ens poden fer gràcia les seves actituds, la seva mímica, les seves expressions, però no hem d'oblidar que els animals no estan fets per a actuar, i per tant, tot i que puguin semblar còmics i que gaudeixin del paper, no estan fent res més que respondre a unes ordres que els donen els seus entrenadors. Estan treballant, sense rebre cap més recompensa que un tros de menjar o estalviar-se una cossa o un mastegot.
Per a tots aquells ximpanzès que han hagut de treballar com a actors, fora del seu medi natural, una estrella al Walk of Fame per al seu actor més representatiu seria una justa recompensa. Per als qui vulguin afegir-se a la sol·licitud:
Ungawa!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...