12 jun 2008

Ocean Futures Society guanya el premi Bill Fisher d'edició al Millor Llibre del 2008

El passat 29 de Maig es van repartir els premis Benjamin Franklin que anualment la Independent Book Publishers Association's dóna als millors llibres de l'any. Per al 2008, la medalla d'or en la secció de Medi Ambient, ecologia i natura ha anat a parar al llibre America's Underwater Treasures, publicat en edició limitada de 1.000 exemplars per Ocean Futures Society. El llibre també va guanyar el premi Bill Fisher que atorga l'Associació al Millor Llibre.


Que un premi important com aquest hagi estat concedit a una associació sense ànim de lucre com aquesta pot ser una manera molt bona de donar-la a conèixer.


Que li hagi estat concedit el premi no vol dir, però, que el llibre passi a ser un èxit de vendes. Possiblement es vendran els mil exemplars de l'edició, però s'haurà de veure si els 250 dòlars que val cada còpia faran que s'acompleixin les vendes. 250 dòlars per un llibre?!


Suposo que deu tenir imatges molt bones, o que el preu l'han augmentat exageradament per tal que serveixi també com a donació a la Societat, sinó no s'entén quina política és aquesta de posar un llibre a un nivell de preu tan desajustat. A la pàgina web diu que està dedicat expressament amb la signatura de Jean-Michel Cousteau, l'autor principal i creador de l'Ocean Futures Society.


Hem de pensar que si el fill pot cobrar llibres així a aquest preu simplement posant-hi la signatura, el pare, Jacques-Yves Cousteau podria cobrar molt més si encara visqués.


Que jo sàpiga, però, el pare no es va donar mai a activitats comercials d'aquest estil. Ocean Future Society s'hauria de preguntar si realment no els hauria sortit més a compte per a amortitzar l'edició i recollir recaptació per a ús dels projectes de la societat, imprimir una quantitat més elevada d'exemplars i vendre'ls a un preu raonable. Com a mínim s'assegurarien que la informació del llibre arribés a la major quantitat de públic possible per a donar a entendre la fragilitat dels nostres oceans i no només als pocs privilegiats que es poden permetre el luxe de pagar els 250$ que val el llibre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...