10 sept 2016

ASTRONOMIA I NAVEGACIO A LA POLINESIA

El proper 22 de setembre, quan encara les nits són càlides però la llum comença a escassejar d'hora, l'Observatori Fabra s'omplirà de cultura de HAWAII i resta de la Polinèsia.
ASTRONOMIA I NAVEGACIO A LA POLINESIA
De juny a octubre des de fa ja uns quants anys STERNALIA organitza els Sopars amb Estrelles, que combinen la divulgació científica amb un sopar en un entorn privilegiat, una visita guiada al museu i sales de l'edifici modernista, i una observació amb el telescopi de 1904.
Conferència
Jo seré el responsable de fer la xerrada del vespre, ASTRONOMIA I NAVEGACIÓ A LA POLINÈSIA, durant la qual coneixerem com els polinesis antics utilitzaren els estels i altres signes del paisatge per a arribar a l'arxipèlag més aïllat del món i convertir-se en els millors navegants de la Història.  
Quan el capità James Cook va arribar a les illes Hawaii el 1778 es va sorprendre de trobar-les habitades per nadius que venien de les illes de la Societat, més de quatre mil quilòmetres al sud. Havien travessat l'Oceà Pacífic sense els instruments científics que la marina britànica tenia. Com s'ho havien fet? En aquesta ponència veurem com els antics polinesis utilitzaven les estrelles, el sol, la lluna i altres observacions per a poder navegar amb una precisió absoluta que els va convertir en el poble amb més expansió del planeta.
Barcelona des de l'Observatori
El sopar té fins a tres varietats diferents i han estat creats per Miquel Guimerà, xef executiu de Premium Gourmet Catering del Grup AZ.
Peix del menú Sopars amb Estrelles
Carn del menú Sopars amb Estrelles
I després de sopar i la xerrada farem una observació del cel nocturn amb el telescopi enfocat a l'estel Albireu de la constel·lació del Cigne.
Telescopi de l'Observatori Pompeu Fabra
Una vetllada astronòmica, culinària i cultural centrada a l'entorn de la Polinèsia
Us hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...