23 mar 2009

Preysler, Astor i la crema màgica del Photoshop

Quan la cirurgia es combina amb el Photoshop per a anunciar productes cosmètics es poden aconseguir imatges gairebé miraculoses. Segurament també l’haureu vist pel carrer. És un anunci dels que van en aquelles caixes de vidre pel mig de les voreres. El podreu identificar fàcilment pel somriure encarcarat de la Preysler que anuncia una crema rejovenidora d’Astor.

Resulta que tinc un d’aquests anuncis insuportables just davant del pàrquing de casa, i cada cop que en surto i entro em trobo de cara amb la Isabel Preysler. Intrigat per aquesta imatge impossible he entrat al wikipedia i he descobert que l'ex-model filipina té 58 anys encara que n’aparenti vint o trenta menys.

La primera temptació és la de pensar que realment la crema rejovenidora que anuncia funciona, però no sé si el poder del maquillatge pot ser tant important. És cert que el maquillatge, fins a cert punt, és efectiu. Al capdavall, de sempre ha estat el mètode més utilitzat per les dones per a aparentar el que no tenen. Fa poc reveia la divertidíssima sèrie Allo’Allo’ de la BBC, i entre els seus gags n’hi havia un que feia un rodolí justament amb el maquillatge com a fons:

Lipstick, powder and a little bit of paint,
Make a girl look what she jolly well ain’t.

En el cas de la Preysler, però, segurament es necessitarien uns quants quilos de maquillatge per a dissimular tot el pas inevitable de l’edat. Descartem, doncs, el maquillatge.

També hi ha l’opció de la cirurgia, és clar, de la qual l’ex-model segur que n’ha fet un ús pròdig adequat a les seves necessitats durant la seva llarga carrera.

Però la tercera possibilitat, i la que realment marca la diferència és que en tractar-se d’una publicitat fotogràfica, es pot jugar amb les enormes possibilitats del retoc digital. I en aquest sentit, els dissenyadors gràfics de la companyia que ha fet l’anunci deuen ser uns cracks del Photoshop per aconseguir la fotografia final. I és que amb un bon programa de retoc fotogràfic es poden fer meravelles. Vegeu sinó aquest video per a veure del que és capaç un bon especialista en Photoshop:



M’inclino més a pensar que en el cas de la nova crema d’Astor, doncs, el principal mèrit se l’enduu el Photoshop. Llegint una mica més sobre la potinga en qüestió, m’assabento que conté partícules d’or que donen un toc resplendent al cutis, com una lleugera pàtina de pa d’or que converteix a les nines fràgils de porcelana embotoxada en figures barroques de rostres daurats.

Age Vitality
assegura renovar la pell en només deu dies. Qui ho vulgui provar, que no esperi grans miracles. Les potingues no serveixen. Quan es vol aparentar el que no es té, no hi ha res com la cirurgia.

O millor encara, el Photoshop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...