27 oct 2008

És hora de te

Ara que els dies s’escurcen i que han arribat per fi els gèlids vents del nord; ara que a les tardes el sol no escalfa; ara que hem de començar a desenterrar els jerseis de llana del fons de l’armari… Ara ha arribat l’hora de començar a retirar-se d’hora a l’acollidora llar i descobrir la tardor assegut en un comfortable sofà vora una finestra, contemplant la pluja que espetega contra la superfície transparent, gaudint de les curses ràpides dels reguerons d’aigua que s’escolen vidre avall, observant a fora el volar de les grogues fulles caigudes dels arbres, voletejant com papallones endutes pels remolins de vent tardorenc.

I la millor manera de gaudir de la tardor és amb una tassa de te calent entre les mans, sigui a l’hora que sigui, sigui del tipus que sigui. Proveu-ho i ja em direu el què...

Els xinesos ja ho van descobrir fa milers d’anys, però de tota la quantitat de tractats, novel·les i poesies que el te ha inspirat, una de les descripcions que per a mi defineix millor les sensacions obtingudes amb una bona tassa de te, prové d’un curt poema de William Gladstone (1809-1898), Primer Ministre britànic en quatre ocasions:

If you are cold, tea will warm you;
if you are too heated; it will cool you;
if you are depresses, it will cheer you;
if you are exhausted, it will calm you.

[Si tens fred, el te t’escalfarà,

Si tens calor, el te et refrescarà,

Si estàs deprimit, el te et revifarà,

Si estàs esgotat, el te et calmarà.]


Desenterreu les tasses, baixeu al súper, compreu te, escalfeu aigua, llenceu-la sobre el te (en sobre o en fulles), deixeu reposar, treieu el te, afegiu sucre, llet o llimona al gust i deixeu-vos transportar...


2 comentarios:

  1. He arribat aquí per atzar, de blog en blog...
    M'he quedat una estona llegint per que m'han engantxat els post sobre natura: vaig estudiar Ciències Ambientals i sóc un apassionat.
    És molt interesant aquest espai, el vistaré sovint.
    El té... Ara mateix per culpa del refredat estic amb infusions de farigola, eucaliptus i regaliu.
    Salut!

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies Rubentxo per les teves paraules i el teu interès. Espero veure't força per aquí, i tranquil que ja aniré afegint posts sobre natura. En tinc ja uns quants de pensats.
    Que et recuperis aviat del refredat amb una bona tassa del que prefereixis, mentre sigui ben calenta!
    Fins una altra i Salut!

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...