16 nov 2017

HAWAII 3 a ELS VIATGERS DE LA GRAN ANACONDA

El passat dilluns s'emetia per CATALUNYA RÀDIO un nou capítol del programa ELS VIATGERS DE LA GRAN ANACONDA de Toni Arbonès en el que viatjàvem a HAWAII a recordant el periple per les illes.  
HAWAII Hula
De la web del programa:
Hawaii, les antigues illes Sandwich, són l'arxipèlag més aïllat del món. Qualsevol altre punt del planeta queda lluny, molt lluny. Els primers a constatar-ho van ser els nadius d'altres terres que s'hi van atansar, sobrevivint a mesos de navegació incerta. Després, l'arxipèlag es va enfonsar en sanguinàries guerres tribals d'unes illes amb les altres, abans de trobar el camí per unificar-se com una sola nació i viure, més o menys, en pau. Però encara els quedava el flagell dels blancs europeus. Es calcula que les malalties que els van transmetre van acabar amb el 90 per cent de la població nadiua. Els missioners van reblar el clau amb la implantació del cristianisme i l'eliminació de les pràctiques que consideraven paganes, com el surf o el Hula
En els seus inicis, abans de l'arribada de James Cook, aquesta dansa era gairebé una forma de resar. Homes i dones dansaven i amb el moviment de mans i peus acompanyaven les paraules del que, en realitat, no era un cant, sinó una pregària. Amb les mans representaven les ones o el bressolar d'un arbre; amb els dits, la pluja. Hawaii, amb el periodista de viatges Jordi Canal-Soler. Acompanya'ns, si et ve de gust, a "Els viatgers de la Gran Anaconda".

Podeu escoltar l'àudio del programa aquí: 
VIATGERS_GRAN_ANACONDA_HAWAII3.mp3

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...