17 feb 2017

CHILKOOT TRAIL al Centre Excursionista de Badalona

Chilkoot Trail, Jordi Canal-Soler, CEB
Ahir al vespre vaig participar dins el Cicle de Projeccions del Centre Excursionista de Badalona amb la projecció del viatge CHILKOOT TRAIL, un recorregut per aquest camí convertit en un museu a l'aire lliure de l'era de la Febre de l'Or que descric als llibres TERRES DEL NORD i TIERRAS DEL NORTE
La sala on vam fer la xerrada es va omplir del tot i la trobada es va allargar amb les preguntes d'un públic entusiasta. 
De la web del Centre Excursionista de Badalona:
CHILKOOT TRAIL a càrrec de Jordi Canal-Soler
Dijous 16 de febrer a les 21:00h 
Al llarg d'aquest viatge recorrerem el Chilkoot Trail i el riu Yukon per la mateixa ruta que del 1897 al 1899 van seguir 40.000 aventurers que van abandonar-ho tot per a arribar a les mines d’or del Klondike durant la Febre de l’Or. Seguirem per Alaska visitant Fairbanks per a descobrir el nou or d’Alaska, el petroli, al llarg de l’oleoducte que travessa l’Estat fins als pous d’extracció de Prudhoe Bay. Seguirem pel Parc Nacional Denali que permet contemplar una fascinant natura encara verge, passarem per la capital financera, Anchorage, on gratacels i boscos salvatges són a tocar un de l'altre, i visitarem les poblacions de Barrow, Nome i Homer on també veurem com la modernitat ha afectat a diferents comunitats ancestrals. Finalment a les illes Kodiak comprovarem com aquesta modernitat encara no ha arribat a alguns llocs i la vida salvatge, especialment la dels óssos, segueix com a l’inici dels temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...