8 sept 2014

BCN VIVE MÉXICO 2014 i el Grito al Poble Espanyol

Un any més, durant els dies de setembre, el mes patrio de MÈXIC, l'associació MEXCAT organitza la fira BCN VIVE MÉXICO en la que es vol transmetre els valors i la història de la cultura mexicana a tot el públic.

Aquest any per primer cop la festa se celebrarà a la Plaça Major del recinte del Poble Espanyol de Barcelona, i els assistents a la Fira Mexicana hi tindran entrada gratuïta.
Durant els propers dies 13 i 14 de setembre, de les 10 a les 24h, els visitants a la Fira Mexicana podran gaudir de menjars i begudes típiques, cates de mezcal i tequila, artesanies, jocs infantils, balls tradicionals i música de mariachis.
Trobareu el llistat de totes les activitats a la web de la festa: www.bcnvivemexico.com

El moment clau de tota la festa serà a les 20h del Diumenge, quan la Cònsul de Mèxic Norma Ang entonarà el "Grito" que fa 214 anys va llençar Miguel Hidalgo y Costilla iniciant la Guerra d'Independència. Actualment el Grito segueix aquest text formalitzat:

¡Mexicanos!
¡Vivan los héroes que nos dieron patria!
¡Víva Hidalgo!
¡Viva Morelos!
¡Viva Josefa Ortiz de Domínguez!
¡Viva Allende!
¡Vivan Aldama y Matamoros!
¡Viva la independencia nacional!
¡Viva México! ¡Viva México! ¡Viva México!

La fira és la ocasió ideal per a conèixer de primera mà la tradició gastronòmica, folclòrica i musical de MÈXIC i fer-ho gratuïtament en un entorn magnífic de Barcelona com és el Poble Espanyol.

La fira també serà la oportunitat per conèixer els productes i serveis dels patrocinadors de l'esdeveniment: Vichy Catalan, Aeromexico, Magatzem Escolà, Mastercard i La Costeña.

Per a descarregar l'entrada, premeu aquí: http://bcnvivemexico.com/boleto2014.jpg

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...