12 nov 2008

Wildlife Photographer of the Year 2008

Cada any des del 1964, el Natural History Museum de Londres i la BBC Wildlife Magazine organitzen un concurs fotogràfic obert a participants de tot el món, tant professionals com amateurs, per a trobar el Fotògraf de Natura de l'Any. Actualment es reben més de 32.000 fotografies de més de 3.100 fotògrafs, que són seleccionades per un conjunt de jutges experts que acaben pronunciant el nom del guanyador a finals d’Octubre.

Aquest any els resultats es van fer públics el passat 29 d’octubre. A part dels dos premis principals, n’hi ha d’altres que valoren diferents aspectes més formals de la fotografia: retrats, comportament, plantes, paisatges, vida salvatge urbana,...

A l’esquerra, foto de Brian Skerry guanyadora de la categoria Vida Submarina (amb una balena de 14 metres a Nova Zelanda), i a la dreta de Stefano Unterthiner, guanyador de la categoria de Retrats Animals (amb un macac de cresta de Sulawesi).

El primer premi Fotògraf de Natura de l’Any 2008 ha estat per Steve Winter, dels Estats Units, que va presentar una fotografia d’una pantera de les neus enmig d’una tempesta de neu. La foto també va rebre el premi Gerald Durrell per a fotografia d’espècie en perill d’extinció.

Professional de la fotonatura, Winter va estar-se deu mesos al Ladakh, al Hemis High Altitude National Park de l’Índia, fins que va aconseguir la foto perfecta. Per a fotografiar una de les espècies més difícils de capturar en imatge del món animal, Winter es va valdre d’un control remot activat pel pas de l’animal.

La foto es va fer amb una Canon EOS Rebel XT + lent de 10-22mm a 16mm; 1/200 sec a f16; ISO 100; en una caixa de protecció hermética, flashos en tubs de pleixglàs i un control remot Trailmaster 1550-PS

El premi per al millor fotògraf jove va ser per a una foto d’una girafa perseguida per un lleó a Hobatere Lodge, Namíbia, feta per Catriona Parfitt, del Regne Unit.

La gràcia és que va fer la foto amb la mateixa cambra i objectiu que tinc jo, una Canon EOS 400D i un objectiu EF300mm f4 IS USM, amb un extensor Canon EF 1.4, 1/200 sec a f5.6, ISO 100.

Ara revisaré les fotos que tinc i miraré si en tinc alguna prou bona per a enviar. Amb una mica de sort me l’accepten per al concurs de l’any vinent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...