15 sept 2008

Despertaferro!

Semblarà que ara m’ha sortit la vena independentista, però és que avui he aprofitat que tenia set per a beure una de les llaunes de la beguda Despertaferro! que vaig comprar el dia 11 a les paradetes instal·lades a l’Arc de Triomf de Barcelona. Entre botiguetes d’estelades, boines i llibres reivindicatius, hi vaig trobar un petit bar on, a banda de cervesa Moritz i aigua, hi venien també un pack de tres llaunes de beguda Despertaferro!

Les llaunes són de la mida d’una de Red Bull, i l’etiqueta, tot i variar de color de fons i de text segons la composició de la beguda, sempre té com a protagonista la figura d’un almogàver de còmic.

Quan les vaig veure a la paradeta no vaig poder evitar de comprar-les. El còmic del qual està treta la imatge, de l’Oriol Garcia Quera, era un dels que de jove havia llegit més assíduament. Potser és per això que l’anomenen el “Refresc de la joventut catalana” o potser és pels colors vius de les etiquetes que les poden fer més atractives per a aquest sector de la societat: taronja, verd i marró.

La beguda que he tastat avui és de taronja, pastanaga, llimones i vitamines ACE, i evidentment, té l’etiqueta taronja. Amb aquesta composició no m'esperava gran cosa, i realment el seu gust no és extraordinari, però per a aplacar la set és força efectiva.

Tinc reservades les altres de te verd i una d'energètica a base de taurina per a un altre dia. Suposo que aquesta última tindrà un gust similar al Red Bull, que la veritat és que no m’entusiasma, però tot sigui per a fer país, tard o d’hora l’hauré de provar. També n'hi ha de cola amb guaranà, per a aquells que s'atreveixin amb gustos exòtics. La marca és produïda per la XECNA (Xarxa d’Establiments amb Consciència Nacional), i sent que etiqueta completament en català bé val la pena de provar-ne els productes, oi?
I sabent que en Dietrich Mateschitz, el propietari del Red Bull és l’home més ric d’Àustria gràcies a la seva empresa, potser resultarà que els de la XECNA acabaran fent-se milionaris. Si voleu ajudar a que ho aconsegueixin, el proper cop que veieu una llauna, si us plau, compreu-la.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...