25 jul 2012

APUNTS DE VIATGE: Chilkoot Pass a ALASKA

A l'APUNTS DE VIATGE de l'INCOOLTURA d'avui anirem a fer un trekking pel CHILKOOT TRAIL des d'ALASKA fins al CANADÀ. Ens hi acompanyes?  


El 16 d’agost de 1896 un grup de prospectors van descobrir or al riu Klondike, un afluent del Yukon, a l'interior del Canadà.
Del 1897 al 1899 més de 100.000 persones van abandonar-ho tot per a dirigir-se cap al Nord esperant trobar l'or del Klondike. El Chilkoot Trail va ser la forma més fàcil d’accedir a l’interior del Yukon a peu: és un camí de senderisme que va d’Alaska fins a Canadà, amb 53 quilòmetres de llargada que va passant per diferents refugis. El seu punt més alt és el Chilkoot Pass, que separa Canadà d'Alaska. Aquí era on, a l'hivern, es creava un pendent de neu i glaç que havien de superar els miners carregats amb tot el que necessitarien per a resistir l’hivern al Canadà. La llarga fila de portejadors que traginaven el material amunt i avall es va fer famosa per la pel·lícula La Quimera de l’Or, de Charles Chaplin.
Actualment la ruta forma part del Klondike Gold Rush National Historical Park, considerat com el museu més llarg del món, ja que al llarg del camí hi anem trobant totes aquelles deixalles i objectes descartats pels miners: politges, estufes trencades, sabates, claus, caixes destruïdes, trossos  de cable,...
El camí acaba a Lake Bennett, on arribava el tren de la White Pass and Yukon Railroad provinent d'Skagway. Aquí era on els miners construïen una barca i es deixaven arrossegar per les aigües del riu Yukon, que neix en aquest llac, fins a arribar a Dawson City, la destinació dels cercadors d'or, la ciutat que va néixer amb l'arribada de tots aquells aventurers. 

Podeu escoltar el programa de ràdio a COOLTURAFM.
Per a més informació: www.jordicanal.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...