2 ene 2012

Luxe digital

A la feina em van donar un telèfon Blackberry. És molt útil, perquè pots mirar el correu actualitzat tan sovint com vulguis (quasi sempre massa sovint), i a banda d'això hi ha tota una sèrie d'utilitats descarregables de la pàgina web de Blackberry que et poden ajudar en la gestió diària  o a omplir els moments buits esperant el metro amb petits i senzills jocs. De tant en tant entro a aquesta web per a veure quines novetats hi ha que siguin gratuïtes. La vida és prou cara com per a que a més a més haguem d'anar descarregant aplicacions de pagament, a part que la majoria d'elles no valen ni els dos o tres euros que solen valer.
Però avui m'he trobat amb una gran sorpresa. 
Una sorpresa desagradable. D'aquelles que fan pensar. 
Entre les aplicacions de pagament per a descarregar-te n'hi havia una com a promocionada: "Limited Edition TRIMAVI Luxus Desktop Clock". Es tracta d'un simple rellotge de fons de pantalla que et va marcant l'hora.
La Blackberry ja té un rellotge integrat al sistema, i va amb l'hora d'internet, que està sincronitzada amb algun rellotge atòmic de precisió nanosecúndica, així que l'única raó per la qual algú podria voler comprar l'aplicació és simplement la de dotar al seu telèfon d'un look diferent. 
Però quan veig el preu m'espanto de debò: 499,50€!
Cinc-cents euros per una descàrrega? Per un simple fons de pantalla amb forma de rellotge?
Quina mena d'imbècil compraria una futilitat digital com un rellotge de 500 euros? Un magnat rus, un príncep àrab? Al principi penso que deu haver estat un error tipogràfic. Ha de ser que s'ha mogut la coma dos espais... Però reviso a internet i veig que el preu en dòlars és similar. Analitzo més en detall l'oferta i veig que la publicitat del rellotge anuncia que només hi haurà 50 descàrregues possibles. 
No hi ha dubte, el preu és aquest, i es basa únicament en l'exclusivitat per a distingir-se. En comptes de fer el que fa la majoria de fabricants d'aplicacions (cobrar un o dos euros però vendre-ho a milions d'usuaris), aquest ha decidit tirar la casa per la finestra i vendre luxe digital a una selecció exclusiva de milionaris retardats. És l'exclusivitat que dóna el preu: ser una de les 50 persones més estúpides al món que s'han descarregat aquesta aplicació.
La vanitat i les ganes d'aparentar de l'ésser humà gairebé sempre el porta a fer el ridícul...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...